Nutritional management in geriatric traumatology

Beitrag in einer Fachzeitschrift


Details zur Publikation

Autorinnen und Autoren: Singler K, Goisser S, Volkert D
Zeitschrift: Zeitschrift für Gerontologie und Geriatrie
Verlag: SPRINGER HEIDELBERG
Jahr der Veröffentlichung: 2016
Band: 49
Heftnummer: 6
Seitenbereich: 535-546
ISSN: 0948-6704


Abstract

The prevalence of malnutrition or the risk of malnourishment is high among orthogeriatric patients and a poor nutritional status is associated with a negative outcome. A comprehensive management of preoperative and postoperative nutritional and fluid intake in these patients can help to improve the situation. The management includes identification of patients affected, a thorough assessment of the nutritional status, work-up of possible underlying causes, documentation of nutritional and fluid intake and, most importantly, procedures to improve the preoperative and postoperative nutritional situation. This article gives an overview of the recently updated recommendations on nutritional management in orthogeriatric patients as published by the orthogeriatric working group of the German Geriatric Society.


FAU-Autorinnen und Autoren / FAU-Herausgeberinnen und Herausgeber

Goisser, Sabine
Professur für Klinische Ernährung im Alter
Singler, Katrin Prof. Dr.
Lehrstuhl für Innere Medizin (Geriatrie)
Volkert, Dorothee Prof. Dr. rer. nat.
Professur für Klinische Ernährung im Alter


Zitierweisen

APA:
Singler, K., Goisser, S., & Volkert, D. (2016). Nutritional management in geriatric traumatology. Zeitschrift für Gerontologie und Geriatrie, 49(6), 535-546. https://dx.doi.org/10.1007/s00391-016-1091-4

MLA:
Singler, Katrin, Sabine Goisser, and Dorothee Volkert. "Nutritional management in geriatric traumatology." Zeitschrift für Gerontologie und Geriatrie 49.6 (2016): 535-546.

BibTeX: 

Zuletzt aktualisiert 2018-31-10 um 21:08