Nutrition in dementia

Beitrag in einer Fachzeitschrift


Details zur Publikation

Autorinnen und Autoren: Volkert D, Sieber C, Wirth R
Zeitschrift: Deutsche Medizinische Wochenschrift
Jahr der Veröffentlichung: 2016
Band: 141
Heftnummer: 11
Seitenbereich: 762-6
ISSN: 0012-0472


Abstract

Older people suffering from dementia are at increased risk of malnutrition due to various nutritional problems, and the question arises which interventions are effective in maintaining adequate nutritional intake and nutritional status in the course of the disease. In an international expert group, initiated by the European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN), 26 evidence-based recommendations for nutritional care of older persons with dementia have been developed, covering the topics of screening and assessment of malnutrition, strategies to support oral nutrition, oral supplementation and artificial nutrition. This article is a short version of the guideline.


FAU-Autorinnen und Autoren / FAU-Herausgeberinnen und Herausgeber

Sieber, Cornel Prof. Dr.
Lehrstuhl für Innere Medizin (Geriatrie)
Volkert, Dorothee Prof. Dr. rer. nat.
Professur für Klinische Ernährung im Alter


Einrichtungen weiterer Autorinnen und Autoren

St.-Marien-Hospital Borken


Zitierweisen

APA:
Volkert, D., Sieber, C., & Wirth, R. (2016). Nutrition in dementia. Deutsche Medizinische Wochenschrift, 141(11), 762-6. https://dx.doi.org/10.1055/s-0042-107088

MLA:
Volkert, Dorothee, Cornel Sieber, and Rainer Wirth. "Nutrition in dementia." Deutsche Medizinische Wochenschrift 141.11 (2016): 762-6.

BibTeX: 

Zuletzt aktualisiert 2018-09-11 um 06:02